Sykkelprosjekt 2014

Publisert . Sist endret . i kategorien Nullvisjonen

Premieutdeling 2014 012I løpet av en fireukers periode i vår konkurrerte ivrige 6. og 7. klassinger i Åseral, Marnardal og Audnedal om å vinne sykkelprosjektet 2014. Som tidligere var det et samarbeidsprosjekt mellom folkehelsekoordinatorene og Nullvisjonen, og da med samme regler hvor man teller antallet sykkelminutter og regner ut gjennomsnittet for hver enkelt elev i klassen. Premien de kjempet om var et gavekort til hver enkelt elev fra den klassen med best gjennomsnitt.

Dette gavekortet var ikke mindre enn kr 400,- på G sport i Mandal. Ikke så unaturlig at mange klasser da virkelig la seg i selen og «tråkket» på. Siden Nullvisjonen er med og driver dette har man selvsagt påbud om bruk av hjelm. Dersom en elev ikke bruker hjelm resulterer det i diskvalifisering fra konkurransen på den enkelte elev.

Ofte er det veldig tett i toppen av resultatlista, og vi har derfor premier for hele pallen, en sykkelcomputer til andreplassen, mens tredjeplassen fikk i år en strandvolleyball. Når man snakker om toppen av pallen har alltid Øyslebø i Marnardal vært høyt der oppe. Tidligere er det med kun ett unntak at de har dratt i land seieren. Så i år var mange innbitt på at seieren skulle lande lenger nord.

Også i år var det en imponerende innsats blant elevene, og for første gang var det på Byremo elevene kunne klatre til topps på pallen. Sjette klasse hadde et gjennomsnitt på imponerende 3740 minutter i gjennomsnitt. Imponerende var det også av sjuende klasse på Byremo med sine 3145 minutter i snitt. Dette resulterte i at Byremo tok seg av de to første plassene. Samtidig må vi også la oss imponere av Øyslebø skole. Hvert eneste år har de kapret pallplass, og som nevnt oftest den øverste plassen, ja ofte to plasser. Også i år var Øyslebø i toppen, med sjuende klasse på en fin tredjeplass.

Det som viser seg hvert år er at oppskriften på suksess er samarbeid. De som ligger på toppen jobber sammen som et lag, og gjør avtaler om lange sykkelturer sammen. Det viser at man får frem både den individuelle delen, og den sosiale. Tilbakemeldingene er gode, med både økt kondisjon, og nå helt naturlig å bruke hjelm under konkurransen.

Vi satser på en ny runde neste vår, og takker for kjempeinnsatsen i år.

Gratulerer til alle premievinnerne!

PS!
Du kan se flere bilder på Byremo barneskoles hjemmeside.