Åpning av trafikkløype i Konsmo barnehage!

Publisert . Sist endret . i kategorien Nullvisjonen

aapningKonsmobhg007liteEtter barnehagekurs for ansatte i barnehagen startet Konsmo barnehage og Nullvisjonen et samarbeidsprosjekt som skulle inkludere trafikksikkerhet i barnas daglige aktivitet. Ganske raskt kom ideen om å lage en trafikkløype på uteområdet. Tegninger kom på bordet, og det ble klart at denne løypa skulle gå rundt hele bygningen. Løypa skulle inneholde blant annet rundkjøring, fartsdempere, fotgjengerfelt, busslommer, ulike typer skilt, som eksempelvis markering av fotgjengerfelt, fartsgrense, vikeplikt osv. Ja til og med trafikklys kom på plass. Både ansatte og barn i barnehagen så ut til å glede seg over dette.

Selve arbeidet med maling av løypa ble utført av ansatte i barnehagen, skiltene ordnet Nullvisjonen. Og man skal ikke glemme foreldrene som samlet seg til en sosial dugnadskveld med å feie og ordne i forkant av åpningen høsten 2013. Så her var det mange involverte for å få det perfekte resultatet.

Siden Konsmo barnehage også tidligere har vært svært positiv til samarbeid med Nullvisjonen, ble det høytidelig overrekkelse av en gavesjekk fra Nullvisjonen til barnehagen. På denne åpningsdagen var også Fædrelandsvennen representert, med både kameramann (film og bilde) og journalist. Dette var nytenking, da med tanke på så mange skilt, og ikke minst trafikklys. Som seg hør og bør ble det også servert både snacks og smoothie under åpningen. Her var foruten barn og ansatte, også foreldre og kommunen representert.

Jeg vil takke Konsmo barnehage for godt samarbeid, og håper trafikkløypa vil være til god hjelp i den daglige trafikksikre aktiviteten :-)

Bjørn Ivar Birkeland

Leder Nullvisjonen

Se flere bilder fra åpningen