På tur med Den kulturelle spaserstokken

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

004Det ble en fin tur opp til Sveindal museum. Til sammen fjorten stykker ble med på turen som ble arrangert av frivilligsentralen, kulturenheten og biblioteket i Audnedal.

Den kulturelle spaserstokken er en ordning som fokuserer på kultur for eldre. Den 19. august gikk turen til Sveindal museum. Klokken 13:00 forlot minibussen rådhuset på Konsmo. Vi plukket opp folk ved kirka, på Langsneset og på Byremo før vi møtte Elisabeth Håland utenfor museet på Sveindal.

Elisabeth tok oss godt imot, og etter en introduksjon ute i det fine været, entret følget på fjorten huset som Anna Sveindal en gang eide.

Anna Sveindal bodde og drev bokhandel i Mandal, men brukte det flotte huset som feriebolig. I sitt testamente ga hun huset til Sveindal-skolekrets, og dugnadsarbeidet som drives av formann Elisabeth og resten av styret for museet, er uvurderlig.

Inne i Sveindalmuseet fikk vi høre mange historier fra tidligere tider; både om mennesker og eldre redskaper som kanskje ikke er så vanlige å bruke i dag.

Det ble servert kaffe og kringle i den gamle fin-stua.

Etter maten gikk noen opp og fikk se på den nyeste avdelingen av museet: Det gamle skomakerverkstedet til Ola Byremo.

Takk til de fremmøtte og Elisabeth Håland for at turen ble så vellykket!

Det neste arrangementet i regi av frivilligsentralen, biblioteket og kulturenheten i Audnedal, og stelt i stand med midler fra Den kulturelle spaserstokken:

Mattradisjoner og andre tradisjoner
i Aktivitetsstua, Konsmoheimen
Tirsdag 24. september,
klokken 17:00